© 2018 BY EVA EMILY CLINIC

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
1/6

Kami bersedia menerima kunjungan anda setiap masa. Kesihatan anda adalah keutamaan kami!

MESRA PELANGGAN

Perkhidmatan yang cepat dan efektif.

CEPAT DAN EFEKTIF

Pastinya pilihan anda yang memerlukan klinik yang selesa serta servis terbaik.

SERVIS TERBAIK

Ruang menunggu yang bersih dan selesa sesuai untuk anda seisi keluarga.

BERSIH DAN SELESA

VISION

BRING SMILE TO PATIENT'S LIFE

MISSION

*CREATE A RELAXING, COSY AND EXCLUSIVE CLINIC ENVIRONMENT.

*EMPHASIZE ON PROVIDING FRIENDLY AND HIGH-CLASS CUSTOMER SERVICE WITH THE BES SUPPORT AND CARE FOR EVERY CUSTOMER.

*PROVIDE THE TOP, TOTAL CARE AND UPDATED CLINICAL TREATMENT BY DEDICATED AND CARING DOCTORS.

*TO ENSURE PATIENTS' SATISFACTION FOR EVERY TREATMENT BY DOING FOLLOW-UPS AND COMMUNICATION USING SOCIAL MEDIA (WHATSAPP)

*PATIENTS' EXPERIENCE ON SERVICE AND THEIR RECOVERY IS OUR TOP MOST PRIORITY.

 Mempunyai Dr Pakar Keluarga Wanita

Mempunyai 3 Doktor Wanita yang berpengalaman untuk handle kes Ibu dan Anak serta penyakit biasa.

 

Menyediakan perkhidmatan untuk buka buku antenatal dan follow up semasa bersalin.

Masa follow up yang flexible- boleh datang malam dan juga hujung minggu.

Tempat menunggu yang sejuk, tenang dan service yang cepat.

Kualiti rawatan yang terkini dan advance.

PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN

  • BUKA BUKU PINK antenatal dan follow up sepanjang mengandung
  • Ultrasound scan baby 2D
  • - kenal pasti jantina , kedudukan bayi, air ketuban, kedudukan uri, berat dan keadaan kesihatan bayi di dalam kandungan
  • Harga: RM50
  • Scan untuk lihat muka bayi dalam kandungan  -Scan 3D RM130
  • Scan 4D + DVD RM150
  • Pemeriksaan kesihatan bayi dan kanak-kanak
  • Pemeriksaan jantung bayi dalam kandungan - CTG (Cardiotocography)
  • Pemeriksaan jantung - ECG ( Electrocardiography)
  • Ultrasound scan abdomen - untuk kesan abnormality seperti batu karang di dalam pundi hempedu dan buah pinggang, ketumbuhan, keadaan rahim dan ovary, cyst , salur darah bangkak , keadaan hati dan limpa dan lain-lain
  • Vaksinasi
  • Masalah kesihatan wanita, period yang tidak stabil, 
  • sakit semasa period, dan ganguan hormon
  • Pemeriksaan Darah

  • Sunat baby girl

  • Masalah wanita

  • Pap Smear

(masalah keputihan)/

(masalah di private part)

  • Masalah kesihatan Umum; Demam , batuk , selsema, cirit birit, sakit perut, buasir dll

Kaunselling Keluarga

PERKHIDMATAN HOT DEMAND

DI EVA EMILY CLINIC

* Pakar penyusuan

( mempunyai masalah penyusuan atau ingin mengambil anak angkat tetapi ingin menyusu )

 *Gross anomaly scan.

1.Periksa tumbesaran keseluruhan baby dalam perut
2.Tentukan kedudukan uri ( Jika ibu kerap uri duk bawah, wajib buat untuk confirmkan)
3. Nilai air ketuban
4.Tengok jantina bayi

5. size dan berat bayi

RM 65

Set Reduction Weight

Eva

EVA EMILY CLINIC

INI KISAH PERJALANAN SUKA DUKA BAGAIMANA KAMI BERMULA...

Saya Dr Siti Sairah Bt Zahir, berpengalaman bekerja di Klinik Ibu dan Anak serta Pusat Bersalin selama 4 tahun dan Founder kepada 9 cawangan Hannan Medispa ; Alor Setar ,Seberang Jaya,

Perlis, Kulim, Queensbay,

Parit Buntar,

Kepala Batas, Langkawi

dan Petaling Jaya

 

 

Ada satu pengalaman yang saya tak akan lupa sampai bila-bila semasa saya Housement 10 tahun lepas di Hospital Sultanah Bahiyah.

 

Waktu tu saya jaga PAC; kecemasan utk ibu mengandung. Ada seorang ibu mengandung anak pertama datang pada usia 40 tahun. Ibu tu tak sakit apa pun tapi datang sebab lebih 10 hari dari jangka dan plan nak paksa bersalin.

 

Saya ingat lagi how happy the mother is. Dia syukur sangat-sangat Allah bagi peluang dia mengandung jugak walawpun dah hujung usia subur. Happy sangat. Habis semua satu kampung datang teman kat hospital. Dah ready segala persiapan. Tak sabar nak bawak balik baby. 

 

 I was so happy for the mother. Layan lah dia sembang happy-happy sambil do the nessasary untuk induction plan. Lepas dah ambil darah semua, routinely mother tu go for CTG, cek jantung baby.

 

10 minit lepas tu .Misi panggil suruh saya tengok. Misi bagi tau tak dpt nak record ctg. Tak dapat detect jantung baby. Saya pun ajak ibu tu utk scan.

 

 

Ya Allah the baby's heart is not moving. It have stop beating. The baby is dead! . Oh my god. I was shock! .

 

 

But it amazes me how the mother take it after we break the news. Senyap je. Tak nangis apa pun. Mungkin masih terkejut. Saya pulak yang nangis lebih-lebih lepas tu. Sedih sangat.

Thats one of the reasons i left hospital. Sebab seeing others in pain physically or emotionally really hurt me. Tambah-tambah baby kecik-kecik yang saya kena cucuk-cucuk hari-hari tu. Tercalar-calar berdarah-darah hati nih tengok diorg menangis sampai hilang suara. I cannot bear that. Tak sanggup.

 

But then i enjoy deliver baby. Nikmat yang tak boleh dijelaskan dengan kata-kata. Dapat lihat miracle in life dilahirkan, usaha dan tawakal ibu, dan kegembiraan selepas anak dilahirkan, kuasa Allah swt. MasyaAllah, Subhanallah.

 

Dan seeing happy mother smiling waktu datang scan baby dalam perut really make my day.

 

 

Anyway i left everything about clinic dan hospital since June 2016 and open a spa instead (Hannan Medispa Alor Setar). Making people beautiful and confident with themselves. And we manage to grow sangat cepat n helps soo many people with problematic skin. Alhamdulillah.

 

Tapi, saya jumpa seseorang yang tanya saya.

 

 

" U wanita islam..Allah bagi knowledge and skill untuk u tolong ibu-ibu islam yang mengandung dan anak-anak diorg . Apa sumbangan u untuk bantu diorg kat luar tu? have u done enough?."

 

That statement really hit me...

 

Finally,its not easy to decide. And i manage to find the GREAT TEAM. Alhamdulillah Allah permudahkan so far. Kita berjaya buka klinik dekat Alor Setar fokus on Pregnant mother n kids n of course general illness to. . 

 

Dan masukkan semua benda yang dipelajari dari Hannan Medispa ke dalam cara operasi #EvaEmilyClinic : . 

 

📷❤ Relaxing , Sweet n Cozy design with spa like environment .

📷❤ We'll highlight on friendly happy customer service.

📷❤ Follow up patient after treatment and patient can contact us using whatsapp untuk appointment or consultation.

📷❤ Layan semua patient seperti VVIP dan special guest , really treat them well and make every pregnant lady feel like princess.

 

 And so far the feedback is really Amazing. Its a tough job but the great feedback keeps us going foward. Please help us making this Clinic work. Hopefully this clinic akan tolong lebih ramai org kat luar tu.

 

Thank you soo much for ur support. Its mean soo much to us📷🙏🏻

SOME OF OUR AMAZING FEEDBACK...

HUBUNGI KAMI DI SINI

No 47, Kompleks Perniagaan Sultan Abdul Hamid,

Persiarah Sultan Abdul Hamid 3,

05050 Alor Setar,

Kedah

Hubungi kami melalui Whatsapp. 

+60163880049

+601131080049

Sekiranya anda menggunakan fon boleh terus whatsapp 

kami dengan tekan butang di bawah.

+60163880049

+601131080049

FACEBOOK

Follow kami di facebook untuk lebih banyak info dan tips kesihatan

Please reload

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan mendapatkan nasihat yang betul dari doktor-doktor di klinik kami. Pertanyaan melalui call atau whatsapp akan dijawab oleh staff kami. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna kerana mengikut nasihat dan pendapat yang diterima melalui whatsapp.