1/10

MESRA PELANGGAN

Kami bersedia menerima kunjungan anda setiap masa. Kesihatan anda adalah keutamaan kami!

45c42781-656d-4b2a-a1e8-9d5f499ca257.jpg

CEPAT DAN EFEKTIF

Perkhidmatan yang cepat dan efektif.

d8b6ef37-0d19-4855-a591-c3abcba08215.jpg

SERVIS TERBAIK

Pastinya pilihan anda yang memerlukan klinik yang selesa serta servis terbaik.

Eva Emily Clinic

BERSIH DAN SELESA

Ruang menunggu yang bersih dan selesa sesuai untuk anda seisi keluarga.

55e154cb-ebfd-4d9d-86e6-edb4ca96e767.jpg

VISION

BRING SMILE TO PATIENT'S LIFE

MISSION

*CREATE A RELAXING, COSY AND EXCLUSIVE CLINIC ENVIRONMENT.

*EMPHASIZE ON PROVIDING FRIENDLY AND HIGH-CLASS CUSTOMER SERVICE WITH THE BES SUPPORT AND CARE FOR EVERY CUSTOMER.

*PROVIDE THE TOP, TOTAL CARE AND UPDATED CLINICAL TREATMENT BY DEDICATED AND CARING DOCTORS.

*TO ENSURE PATIENTS' SATISFACTION FOR EVERY TREATMENT BY DOING FOLLOW-UPS AND COMMUNICATION USING SOCIAL MEDIA (WHATSAPP)

*PATIENTS' EXPERIENCE ON SERVICE AND THEIR RECOVERY IS OUR TOP MOST PRIORITY.

 Mempunyai Dr Pakar Keluarga Wanita

Mempunyai Doktor-doktor Wanita yang berpengalaman untuk handle kes Ibu dan Anak serta penyakit biasa.
 
Menyediakan perkhidmatan untuk buka buku antenatal dan follow up semasa bersalin.

Masa follow up yang flexible- boleh datang hujung minggu.

Tempat menunggu yang sejuk, tenang dan service yang cepat.

Kualiti rawatan yang terkini dan advance.

b1dfd4fa-feca-4bb6-9af6-9ab010a5040d.jpg

PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN

c32187dc-5a65-4509-9294-88d823a57367.jpg
af3cd4eb-3ab3-4fe7-a722-4592f4b11685 (1).jpg
e63601c5-fbb5-4e77-b89b-ab86522788cd.jpg
ecb1f573-d1ed-4517-a0f5-819e9d05be3d.jpg
c341ada8-d39e-4562-9dd8-44a113ead305.jpg
BUKA BUKU PINK antenatal
dan follow up sepanjang mengandung

Sebab apa best sangat Pregnancy Journey bersama Eva Emily Clinic😍

  • ❤️Setiap kali visit akan cek dengan Doktor wanita yg berpengalaman

  • ❤️Doktor yg baik dengan penerangan yg jelas

  • ❤️Suasana Klinik yg best, selesa dan tenang.

  • ❤️Check up yg details sama sebijik mcm klinik kesihatan dan lebih baik sebab setiap kali visit jumpa doktor dan scan baby.

  • ❤️Setiap kali visit akan scan baby utk betul2 pantau perkembangan baby.

  • ❤️Buku pink sama sebijik macam buku klinik kesihatan, kalau nak sambung check dekat kk atau gilir-gilir pun boleh.

  • ❤️Boleh bawa buku pink untuk besalin di Hospital Kerajaan.

e689dbc1-fe3d-4fb3-ba19-2d649b8b9230.jpg
7a8c6932-27a9-4429-b279-5ec0a269a7ea.jpg
Ultrasound Baby- Detail scan
2d Scan
  • Boleh tengok saiz dan perkembangan baby sama dengan umur atau lebih besar atau kecil.

  • Kandungan Air Ketuban

  • Keadaan Fizikal baby sama ada sihat atau ada apa2 masalah fizikal

  • Jantina baby

  • Kedudukan Uri /placenta

  • Kedudukan baby- melintang atau normal.

  • Berat baby

  • Abnormality pada rahim seperti cyst atau fibroid.

  • boleh nampak baby tengah buat apa dalam perut. tengan senyum, tidur atau menguap☺️🥰

  • Details Scan sama seperti 2d scan cuma doktor akan tengok lebih details keadaan fizikal baby.

  • 2d scan boleh dibuat seawal usia kandungan 7 minggu dan bagusnya buat setiap bulan utk pantau perkembangan baby.

  • Details Scan untuk 20 minggu ke atas.

b0bf6798-c82f-4b39-b9c4-fac5ad4cd92e.jpg
1624a56d-5a0b-46f9-8429-95ce62ca6bed.jpg
Ultrasound scan 3D/4D/ 5D/
6D dan 7D

 

  • 3D/4D atau 5D scan untuk
    24 minggu hingga 35 minggu

  • Gambar  berwarna muka baby dan video berwarna pergerakan baby dalam perut.

  • Boleh tengok saiz dan perkembangan baby sama dengan umur atau lebih besar atau kecil.

  • Kandungan Air Ketuban

  • Keadaan Fizikal baby sama ada sihat atau ada apa2 masalah fizikal

  • Jantina baby

  • Kedudukan Uri /placenta

  • Kedudukan baby- melintang atau normal.

  • Berat baby

  • Abnormality pada rahim seperti cyst atau fibroid.

  • dan boleh nampak baby tengah buat apa dalam perut. tengan senyum, tidur atau menguap☺️🥰

  • Pemeriksaan kesihatan bayi dan kanak-kanak
  • Pemeriksaan jantung bayi dalam kandungan - CTG (Cardiotocography)
Mother-And-Her-Children.jpg
Ultrasound scan abdomen 
  • untuk kesan abnormality seperti batu karang di dalam pundi hempedu dan buah pinggang, ketumbuhan, keadaan rahim dan ovary, cyst , salur darah bangkak , keadaan hati dan limpa dan lain-lain
  • Vaksinasi
  • Thyphoid
  • Influenza
  • Meninggococcal
  • H. P. V
fakta-rahim-wanita.jpg
  • Masalah kesihatan wanita, period yang tidak stabil, 
  • sakit semasa period, dan gangguan hormon
  • Pemeriksaan Darah

  • Sunat baby girl

  • Masalah wanita

  • Pap Smear

(masalah keputihan)/

(masalah di private part)

  • Masalah kesihatan Umum; Demam , batuk , selsema, cirit birit, sakit perut, buasir dll

47cfcaa3-3a28-46b7-8351-6baa6bdf37fe.jpg

Kaunselling Keluarga

d8e1b837-a319-496f-873a-7a55da7e5267.jpg

Swab Test Covid 19
RTK/PCR

4b7c92df-2fce-4355-8021-51e7d1650040.jpg

Berkhatan Lelaki

  • Setiap kali Cuti Sekolah

  • Teknik Laser

  • Cepat dan Pantas

  • Tidak Sakit

  • Tak perlu buang Benang

  • Luka Sembuh Segera

  • Pakar Sunat - lelaki yang berpengalaman 

  • Untuk 4 tahun ke atas sehingga dewasa

7aeff15b-7510-4e34-a45d-e65fff950ad2.jpg

 Pemeriksaan Jaundice/ Kuning Baby

  • Result Cepat- Dalam
    Masa 5 minit

  • Secara Venous Capillary 
    ( Tapak Kaki Baby)

  • Result Diterima KK

  • Pemeriksaan oleh Doktor

         Setiap Kali

50a48e2d-1024-4fb6-a8d0-47e7485a7207.jpg

 

Sewa Lampu Phototherapy

Jaundice

  • Rortable Lampu Senang Dibawa

  • Boleh Untuk Single Dan Double Photo

  • Kuning Baby Cepat Turun

  • Lampu Berkualiti

  • Pemeriksaan jantung - ECG ( Electrocardiography)

EVA EMILY CLINIC

INI KISAH PERJALANAN SUKA DUKA BAGAIMANA KAMI BERMULA...

Saya Dr Siti Sairah Bt Zahir, berpengalaman bekerja di Klinik Ibu dan Anak serta Pusat Bersalin selama 4 tahun dan Pengurus  kepada 14 cawangan Hannan Medispa ; Alor Setar ,Seberang Jaya, Bakar Arang, Jitra,

Perlis, Amanjaya , Kulim, Queensbay,

Butterworth , Parit Buntar, Tanjung Tokong

Taiping , Kepala Batas, dan Langkawi.

 

Ada satu pengalaman yang saya tak akan lupa sampai bila-bila semasa saya Housement 10 tahun lepas di Hospital Sultanah Bahiyah.

 

Waktu tu saya jaga PAC; kecemasan utk ibu mengandung. Ada seorang ibu mengandung anak pertama datang pada usia 40 tahun. Ibu tu tak sakit apa pun tapi datang sebab lebih 10 hari dari jangka dan plan nak paksa bersalin.

 

Saya ingat lagi how happy the mother is. Dia syukur sangat-sangat Allah bagi peluang dia mengandung jugak walawpun dah hujung usia subur. Happy sangat. Habis semua satu kampung datang teman kat hospital. Dah ready segala persiapan. Tak sabar nak bawak balik baby. 

 

 I was so happy for the mother. Layan lah dia sembang happy-happy sambil do the nessasary untuk induction plan. Lepas dah ambil darah semua, routinely mother tu go for CTG, cek jantung baby.

 

10 minit lepas tu .Misi panggil suruh saya tengok. Misi bagi tau tak dpt nak record ctg. Tak dapat detect jantung baby. Saya pun ajak ibu tu utk scan.

 

 

Ya Allah the baby's heart is not moving. It have stop beating. The baby is dead! . Oh my god. I was shock! .

 

 

But it amazes me how the mother take it after we break the news. Senyap je. Tak nangis apa pun. Mungkin masih terkejut. Saya pulak yang nangis lebih-lebih lepas tu. Sedih sangat.

Thats one of the reasons i left hospital. Sebab seeing others in pain physically or emotionally really hurt me. Tambah-tambah baby kecik-kecik yang saya kena cucuk-cucuk hari-hari tu. Tercalar-calar berdarah-darah hati nih tengok diorg menangis sampai hilang suara. I cannot bear that. Tak sanggup.

 

But then i enjoy deliver baby. Nikmat yang tak boleh dijelaskan dengan kata-kata. Dapat lihat miracle in life dilahirkan, usaha dan tawakal ibu, dan kegembiraan selepas anak dilahirkan, kuasa Allah swt. MasyaAllah, Subhanallah.

 

Dan seeing happy mother smiling waktu datang scan baby dalam perut really make my day.

 

 

Anyway i left everything about clinic dan hospital since June 2016 and open a spa instead (Hannan Medispa Alor Setar). Making people beautiful and confident with themselves. And we manage to grow sangat cepat n helps soo many people with problematic skin. Alhamdulillah.

 

Tapi, saya jumpa seseorang yang tanya saya.

 

 

" U wanita islam..Allah bagi knowledge and skill untuk u tolong ibu-ibu islam yang mengandung dan anak-anak diorg . Apa sumbangan u untuk bantu diorg kat luar tu? have u done enough?."

 

That statement really hit me...

 

Finally,its not easy to decide. And i manage to find the GREAT TEAM. Alhamdulillah Allah permudahkan so far. Kita berjaya buka klinik dekat Alor Setar fokus on Pregnant mother n kids n of course general illness to. . 

 

Dan masukkan semua benda yang dipelajari dari Hannan Medispa ke dalam cara operasi #EvaEmilyClinic : . 

 

📷❤ Relaxing , Sweet n Cozy design with spa like environment .

📷❤ We'll highlight on friendly happy customer service.

📷❤ Follow up patient after treatment and patient can contact us using whatsapp untuk appointment or consultation.

📷❤ Layan semua patient seperti VVIP dan special guest , really treat them well and make every pregnant lady feel like princess.

 

 And so far the feedback is really Amazing. Its a tough job but the great feedback keeps us going foward. Please help us making this Clinic work. Hopefully this clinic akan tolong lebih ramai org kat luar tu.

 

Thank you soo much for ur support. Its mean soo much to us📷🙏🏻

f7271047-cb44-47f0-81f4-830b9a105345.jpg

SOME OF OUR AMAZING FEEDBACK...

ba18209c-8925-4edd-82d7-a79f64a587af.jpg
7e66a6b3-02e5-4190-8820-063baf5588de.jpg
ea2419a2-2010-4e93-8cfa-72afb47f323b.jpg
e5534fcb-2ebf-4a3d-8505-e09ecfdd788d.jpg
9739151c-f903-49d7-9a8d-0d4f97d9589f.jpg
a14a34e5-c017-4d23-b137-e37ef01c498e.jpg
2202d6ae-01f3-4871-b421-2b7ae2cad6ac.jpg
a5513235-6de6-40fa-86c3-23fd38b9bb4c.jpg
c36dd5f3-8bc4-4d94-9993-8d2111c7d886.jpg
31c49666-6bb0-48c1-a3e1-fa70504019e5.jpg
40c0cd4a-7419-44de-bc2e-baebfb138146.jpg
795a0f34-ae65-4713-90e8-a3e5dd5af7f4.jpg
1df015f5-c95c-47ae-9d32-939f2524b72d.jpg
bec79507-f1b3-40df-b118-7da4a9efd68c.jpg
34479795-f130-4523-91a8-4ca884a608e1.jpg

HUBUNGI KAMI DI SINI

Eva Emily Clinic Cawangan Alor Setar

No 47, Kompleks Perniagaan Sultan Abdul Hamid ,Persiaran Sultan Abdul Hamid 3 ,
05050 , Alor Setar , Kedah.

Eva Emily Clinic Cawangan Sungai Petani

No 9, Ground Floor ,
Jalan Perdana Heights, 1/2 Perdana Heights
08000 , Sungai Petani , Kedah.

WhatsApp_Logo_6.jpg

Whatsapp kami untuk sebarang pertanyaan.

+6016-388 0049
+6011-3108 0049
+0199899058

download.png

Follow dan Likes facebook kami untuk pelbagai servis dan promosi menarik

eadb6dba-eb2a-4914-843b-aae4dcd716cc.jpg
020c799a-7bde-4346-9580-c1fdd4e397b5.jpg
55e843bd-b1b2-4b4d-8635-47040d609a3f.jpg
cfb93e8b-22b1-40e7-b9a0-88b00f3eac23.jpg
b31c51fc-c9dd-47f6-89f9-c90ee7d2eaf1.jpg
aef8a712-980f-4863-8581-68c281ab3996.jpg
6f9f5ac2-b0c8-482a-9137-d93938d40c3b.jpg
34397683-fc54-49bf-927e-5960565e2598.jpg
4bfb4ad9-c98d-4e57-ba5d-ab08e324b67e.jpg
3fc4d12b-89b4-436a-8de6-527d404f2f42.jpg
954e3b0c-c2e7-41a1-a7e7-8e7d8fa8e832.jpg
dd4bdcb6-1fe1-4ceb-8738-6de3f21389c8.jpg
b2d5263b-036a-4e09-84e6-2ac01a69eaa9.jpg
7d32c5cc-9685-4ad9-a26b-bbbfb8f3824c.jpg
1eaa62ad-e22e-455f-8072-c26519d83c4e.jpg
f656ad9c-16aa-460b-bd5d-951b7fb6e5e3.jpg
cbbaea9d-251b-4db3-a85e-a7ad18ec1f7d.jpg
41f60807-baa0-4a85-a9c5-d1227d3d6ed0.jpg
cbd6def4-81cd-4b73-98a1-bca226a24679.jpg
Eva Emily Clinic
406d951f-40cc-4640-aa3c-068eaf373eed.jpg
3b244e05-24bc-49a8-bf69-cc4f9d0f1545.jpg
efc0bd29-957d-4ff7-98ad-60d46099ac56.jpg
5412dadb-b91e-4f20-9ac6-4526d6949edc.jpg
6db33e82-65ed-4c48-8f41-5157a140e83a.jpg
c56f5865-4796-4737-899b-09e90b68e3db.jpg
6cd70070-a12a-40aa-bb71-77a2f9c91c93.jpg
db05ba85-0185-431b-8643-ac87c7e98100.jpg
d660a918-26e5-4621-ad30-1c064a0a8d62.jpg
cd4e33ed-7282-4a04-b27d-712532af5efc.jpg
bf5fb12f-dcee-429d-80e5-50e3217674dd.jpg
98137b74-f6bc-4dcc-89c9-af304211357a.jpg
b5871d74-138f-4b2a-bdce-5cc271156ff4.jpg
2795a0f3-d91d-41c9-b18d-38f47c90e288.jpg
2890f3ee-300d-4843-b04a-e6996bda287a.jpg
10519f7b-5b05-4818-bef7-aab75ea8206c.jpg
68094407-2890-4e45-a8b2-868fc2b8d475.jpg
99f84907-ed24-46d5-8d21-8d3de6f82800.jpg
b4e6fd1f-57bb-4e3b-92ec-de52ff28b011.jpg
3019c461-58f0-4cac-bff8-aa5c10e015ac.jpg
752d4ee5-a1f5-4233-9251-becfeeb0833d.jpg
056eec92-dc90-497f-8a3d-34ccaa1d4b4e.jpg
9d0fd149-3089-4ae9-b206-03fbfd32c2c1.jpg
17a98a6a-1663-4f1a-9a4a-2d7536f1d1d3.jpg
470b3ca4-117c-415a-9434-0c599cc4f8a3.jpg
7e952e29-45d9-4d2e-8f53-99f2b89212dd.jpg
122b99ce-dd46-4ac6-b44e-6af9ce7c1671.jpg
64ac48f8-45ff-4770-8366-a9ebece35856.jpg
9c17e881-3ab8-4946-8ee4-491dd1f01daf.jpg
9e57ab00-93cf-4021-b6b5-62b4bab4a36f.jpg

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan mendapatkan nasihat yang betul dari doktor-doktor di klinik kami. Pertanyaan melalui call atau whatsapp akan dijawab oleh staff kami. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna kerana mengikut nasihat dan pendapat yang diterima melalui whatsapp.