© 2018 BY EVA EMILY CLINIC

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Eva Emily Clinic

INI KISAH PERJALANAN SUKA DUKA BAGAIMANA KAMI BERMULA.... ========================================================= .

Saya Dr Siti Sairah Bt Zahir, berpengalaman bekerja di Klinik Ibu dan Anak serta Pusat Bersalin selama 4 tahun dan Founder kpd Hannan Medispa Alor Setar dan Hannan Medispa Seberang jaya. . Ada satu pengalaman yang saya tak akan lupa sampai bila-bila waktu saya Housement 7 tahun lepas di Hospital Sultanah Bahiyah.. . .

 

Waktu tu saya jaga PAC; kecemasan utk ibu mengandung. Ada seorang ibu mengandung anak pertama datang pada usia 40 tahun.. . . ibu tu tak sakit apa pun tapi datang sebab lebih 10 hari dari jangka dan plan nak paksa bersalin.. . . Saya ingat lagi how happy the mother is.. . . dia syukur sangat-sangat Allah bagi peluang dia mengandung jugak walawpun dah hujung usia subur, happy sangat.. habis semua satu kampung datang teman kat hospital. Dah ready segala persiapan, tak sabar nak bawak balik baby. . .

 

 i was so happy for the mother.. layan lah dia sembang happy-happy sambil do the nessasary utk induction plan. Lepas dah ambil darah semua, routinely mother tu go for CTG.. cek jantung baby.. . .

 

10 minit lepas tu . . misi panggil suruh saya tengok.. misi bagi tau tak dpt nak record ctg..tak dapat detect jantung baby..saya pun ajak ibu tu utk scan. . . Ya Allah the baby's heart is not moving.. it have stop beating.. the baby is dead! . . oh my god..i was shock! . . but it amazes me how the mother take it after we break the news..senyap je.. tak nangis apa pun.. saya pulak yg nangis lebih-lebih lepas tu..sedih sgt.. . .

Thats one of the reasons i left hospital, . . sebab seeing others in pain physically or emotionally really hurt me..tambah-tambah baby kecik-kecik yang saya kena cucuk-cucuk hari-hari tu.. tercalar-calar berdarah-darah hati nih tengok diorg menangis sampai hilang suara. . . I cannot bear that..tak sanggup.. . .

 

but then i enjoy deliver baby n seeing happy mother smiling waktu datang scan baby dalam perut.. . . Anyway i left everything about clinic since June 2016 and open a spa instead (Hannan Medispa Alor Setar). . . Making people beautiful and confident with themselves. . .

 

Tapi .. . . saya jumpa sorng yg tanya saya.. . . " U wanita islam..Allah bagi knowledge and skill untuk u tlg ibu-ibu islam yang mengandung dan anak-anak diorg ..Apa sumbangan u untuk bantu diorg kat luar tu? have u done enough?.." . . That statement really hit me... . .

 

Finally,its not easy to decide .. And i manage to find the GREAT TEAM.. . . Alhamdulillah Allah permudahkan soo far.. kita berjaya buka klinik dekat Alor Setar fokus on Pregnant mother n kids n of course general illness to.. . . Dan masukkan semua benda yg dipelajari dari Hannan Medispa ke dlm cara operasi #EvaEmilyClinic : . 

 

📷❤ Relaxing , Sweet n Cozy design with spa like environment .

📷❤ We'll highlight on friendly happy customer service. .

📷❤ Follow up patient after treatment and patient can contact us using whatsapp untuk appointment or consultation.. .

📷❤ Layan semua patient seperti VVIP dan special guest , really treat them well and make every pregnant lady feel like princess.

 

Huhu..Mcm tinggi sangat impian tu.. . . i know there are people yang akan laugh on this.. tapi hey.. everything start with a DREAM right?.. . . Its not going to be easy, we know.. but we'll try as best as we could.. . . And so far the feedback is really Amazing..its a tough job but the great feedback keeps us going foward.. Please help us making this Clinic work.. Hopefully this clinic akan tolong lebih ramai org kat luar tu.. .

 

Thank you soo much for ur support. Its mean soo much to us📷🙏🏻